Thursday 19 November 2009

Helyesírás és a bolt ahol medvét árulnak

Minden ötödik orvos indiai (igaz, minden hatodik ember is indiai, úgyhogy ez nem olyan elsöprő adat), rengeteg IT specialista, tudós, kutató kerül ki Indiából, szóval minden tiszteletem az Indus és Gangesz mentén lakó népnek, de van egy gyenge pontjuk (az én szemmeben), ami egyrészt rendkívül vicces, másrészt rendkívül idegesítő is tud lenni: a helyesírás.

Az itteni angol helyesírás nagyon gyenge lábakon áll, sokan összevissza írjnak le mindent, sokan fonetikusan írnak (mondjuk ez érthető), ezért aztán amit egyszer el lehet írni, azt tuti két-háromféleképpen is elírják!

Az a legviccesebb, amikor üzletek vagy cégek csinálják ugyanezt, és az elírás során a jelentés teljesen megváltozik. Lassan blogot nyithatnék az ilyen bakiknak, annyit láttam, a kedvencem mégis az, amelyikkel nap mint nap találkozom, és egy boltot reklámoz, ahol szeszes italt, bort és medvét lehet vásárolni...

5 comments:

coffeecup said...

ez egészen feldobta a napomat!
vajon málnással együtt is kapható vagy csak szőkén árulják?

Anonymous said...

"..összevissza írjnak le mindent.." No comment :p

Unknown said...

Én értem a logikát. Ezek úgy gondolkodnak, mint a székelyek: a ser nem ital s a medve nem játék, úgyhogy a pálinka, a bor s a medve - mind csupa komoly dolog - végülis lazán megfér ugyanabban a bótban.

coffeecup said...

@ Szeklermen: naaaaagyon igaz! :)

Rekuc said...

@Anonymus: bingó

@Szeklermen: :-)