Monday 7 September 2009

Arcok és történetek

Mindig is érdekesnek találtam az utcán idegen arcokat fotózni, aztán összegyűjteni a képeket, visszanézni őket, és megpróbálni kitalálni, hogy milyen élettörténet van az ember mögött. Ez nyilván a legtöbbször csak egy kitalált sztori, de nagyon érdekes "játék". Könyvet tudnék írni a sok összegyűlt fotóval és kitalált sztorival, de félek hogy emberiségi jogokat sértene, ha ezt megtenném.

Ezért itt sem fogom leírni hogy milyen sztorik jöttek elő, ha esetleg valaki meg tudja mondani, hogy ezeket leírni a fotókkal valóban törvénybe ütközik-e vagy sem, akkor viszont lehet, hogy beteszem a sztorikat kiegészítésnek.

Addig is mindenki eljátszodhat a gondolattal, hogy ki mit lát a képek mögött.












5 comments:

Anonymous said...

valoban erdekes eljatszani perceken keresztul a gondolattal, es "eletre kelteni" az arcokat..ha megsem utkozik jogi akadalyokba, megirhatnad a konyvet :) puszi, borso

Rekuc said...

Szia Borso! Hat ha osszehozom azt a konyvet, kapsz majd egy tiszteletpeldanyt! puszik

rena said...

Nagyon kifejezőek ezek a képek! Jól elkaptad a pillanatokat! Woowww!

Rekuc said...

koszi szepen

Bence said...

A fantázia papírra vetését és másokkal való megosztását a demokratikus(nak nevezett) államokban semmilyen törvény sem tiltja/tilthatja. A képeket pedig közölheted nyugodtan. A jog hivatalosan így fogalmaz: minden olyen képet nyilvánosságra lehet hozni, amelyiken a szereplők a fotózáshoz beleegyező magatartást tanúsítottak. Hogy milyen sztorit írsz mellé, azt senki se kérheti számon, ha érthető vagy magától értetődő, hogy ez nem egy dokumentarista célú munka.
Szóval nyugi! Írj és fotózz bátran, vagyunk egy páran, akik kíváncsia várjuk a történeteket...