Tuesday 8 September 2009

A víz tisztító ereje

Útközben hazafelé a békés indiai faluból elhaladtunk egy tó mellett, ami tulajdonképpen ki volt száradva, és csak egy kis pocsolya volt a közepén. Inkább úgy nézett ki, mint egy lyuk a földön, és abban volt öszegyűlve egy kis víz. A lyuk körül gyerekek játszottak, és három-négy fiúcska pancsolt is a vízben.

Őszintén szólva visszataszítónak találtam, mert a víz színe sárgás-barnás volt, mint ahogyan az alábbi kép illusztrálja, de a gyerekek mégis vidáman és gondtalanul pancsoltak benne.

Az kép az egyik kisfiút ábrázolja abban a pillanatban amikor egy beugrás után feljön a víz alól, kicsit átszellemültnek tűnik a gyerek arca, mintha az tükröződne rajta, hogy hálás még azért a pocsolyáért is.

Ez kábé olyan lehet, mint amikor a helyiek hitükből fakadóan megfürdenek a temple előtti vízben, holott higiéniai szempontból ez még rosszabb mint a Várad-Őssi strand 1990 előtt. Azt hiszem én ezt nem nagyon érthetem, de a kép tetszik, ezért leírtam mit gondolok a dologról. A higiénia vs. hit kérdés azonban egyelőre részemről teljesne megválaszolatlanul marad...

4 comments:

Anonymous said...

pocsoLYa, ha kérhetném... :)

Rekuc said...

A mindenit Peter, neked nincs jobb dolgod?!

Rekuc said...

:-D

M! said...

:))