Tuesday 15 September 2009

Édesség

Nagyon sokféle édesség van errefelé, nagyrésze nagyon jól néz ki, de hogy pontosan miből készült, azt nem tudom megállapítani. Nem messze a régi lakástól van egy édességbolt, egy álmos Vasárnapon majd bemegyek és mindenből veszek egy darabot, hazaviszem, és részletesen kielemzem a szerzeményeket.

Az egyik legfurcsább édesség - mily meglepő hogy a helyiek körében az egyik leginkább közkedvelt - egy olajban kisütött valami, ami cukormázban úszik, kicsit ropogós, gusztustalanul édes. Kicsit olyan mintha a szalmakrumpli és a mézesbödön találkoztak volna.

Az elkészítési módja nagyon egyszerű, természetesen az utcán készül, kell hozzá egy nagy fazék forró olaj, egy zacskó, a massza (nem tudom mi van benne, de úgy néz ki, mintha valami lisztes cucc lenne), és egy ügyes kezű hindusztáni lakos, aki a masszát az olajba belecsorgatja. A cucc hamar elkészül, kicsit megsül az egyik oldala, majd megfordítják, megsül a másik oldala is, bele a cukorba és máris mehet a kliens tányérjára. A helyiek falják mint mi a lángost, én eddig egyszer ettem, azt hiszem nem ez lesz a kedvencem, de érdemes kipróbálni mert ezáltal az ember jobban értékeli a finom tejcsokoládét meg a túró rudit!

No comments: