Friday 14 August 2009

Ez az a ház...


...ahol lakunk.

Kicsit megtévesztő, mert nagyon szépnek és tágasnak tűnik, de valójában nekünk ebből egy icipici szoba jut, konyha nélkül. Van egy fürdőszobánk, ami elég egyszerű, és nagyjából ennyi a birodalmunk. A mi szobánk az, amelyik pont középen és legfelül van, azzal a pici terasszal, és a nagy fehér ház meg a nagy barna ház közötti kis részt teszi ki.

Az udvar nagyon szép, de egyrészt olyan meleg van, hogy képtelenség a füvön heverészni, másrészt meg nem hiszem hogy a helyiek jónéven vennék, ha a rövidnadrág-top kombóval egyszerűen kifeküdnénk az udvarukra. Úgyhogy egyelőre csak gyönyörködünk a pázsitban, és nagyon várjuk az őszt, amikor hűvösebb lesz, és lehet majd az udvaron ücsörögni.


A szobáról és a fördőszobáról most nem teszek fel képeket, mert nagyon nagy a rendetlenség, és nem akarom lerombolni azok illúzióját, akik engem egy rendes lánynak gondolnak :-) szóval hogy holnap-honapután jön majd a follow up a birtokunk belső teréről is, de most még kisebbnek tűnik a sok holmi miatt.

A szobatársam munka-ügyben elmegy egy hétre, úgyhogy egyedül leszek, aminek annyira nem örülök, mert nagyon kedves lány és alapvetően nem szeretek egyedül lenni, ráadásul a másik két házból (megint) költöztetik ide-oda az embereket, és emiatt még inkább egyedül leszek jövő héten.
De sebaj, legalább lesz időm leírni azt a csomó mindent, amire eddig csak gondoltam, de nem volt időm.

Mint például a piacot, a McDonald's élményt, a falut ahol minden nap elmegyek, az első "eredményemet" a munkahelyen, és azt, hogy tényleg mindenből lehet ám tanulni, a jó dolgokból egyformán mint a rossz dolgokból.

Amúgy a Péntek-Szombat-Vasárnap szabad, mert ünnepek vannak, de ennek ellenére elég elfoglalt leszek. Ma este is és holnap is lesz egy-egy munka-meetingem (hosszú sztori), holnap kora reggelre fotó szessönt rendeztem magamnak (kivéve ha zuhogni fog), és Vasárnap jön a várva várt Global Village, amikor is bemutathatom Magyarországot az ittenieknek.

Kicsit ez a bemutató izémizé lesz, mert itt nagyon nagyon sokan nem hallottak még Magyarországról... Úgyhogy itt is szivesen várom a tippeket, hogy hogyan hozzam közel ezt a kis országot az itteniek lelkéhez.

Ami eddig van kézzelfogható: egy prezentáció mindenfélével (mondjuk ez még inkább gondolati szinten van meg, mint kész prezi formájában, de ehhez már kaptam egy-két jó tippet), magyar zászló (címeres), egy csomó prospektus Magyarországról (hála a tesómnak), egy doboz Balaton szelet (minusz amit eddig megettem...), egy-két tábla csoki (egyet-kettőt szintén megettem), Negro cukorka, csigatészta (ezt én sem tudom pontosan hogyan fogom felhasználni...), egy gulyás krém (majd megkóstoltatom az emberekkel, hátha), kézimunkák otthonról, könyvjelzők és párnahuzatok, na meg két Rubik kocka! Van ám pálinka és Unicum is, de azokat sajnos nem mutathatom be, mert nem szabad alkoholt felszolgálni. Talán hirdetek egy versenyt, és aki kirakja a kockát, az kap egy Unicumot, amit hazavihet :-)

2 comments:

Anonymous said...

Szerintem térj ki a legalapvetőbb különbségekre is, mert szép szép, hogy ez itt a Parlament, ez itt a blablabla, de az mindig jobban megmarad, ha tanulnak egy két szót, vagy kiderül, hogy itt szombaton nem kell dolgozni, vagy hogy kötelező a bukósisak és a nők és a férfiak egymás mellé ülnek a buszon....
puszi
öanyó

anettka van de mért said...

puliszka, népviseletes képek, mézes puszedli :)